16.04

Новий EQB відзначає світову прем’єру у Шанхаї

Компанія «АвтоКапітал», генеральне представництво Mercedes-Benz в Україні (Корпорація УкрАВТО) повідомляє: світова прем'єра нового електричного компактного позашляховика EQB відбудеться цієї неділі, 18 квітня 2021 року.

Світова прем'єра EQB в рамках заходу Mercedes-EQ Night Shanghai відбудеться напередодні першого прес-дня автосалону у Шанхаї. Оффлайн-презентація для місцевої аудиторії стала можливою через значне покращення ситуації з COVID-19 у Китаї. Для представників міжнародних ЗМІ запис усього заходу EQ Night буде доступний в форматі відео за запитом на онлайн-платформі Mercedes me media з 16:30 (за київським часом) за посиланням https://media.mercedes-benz.com/EQB.

Окрім світової прем'єри EQB, під час заходу EQ Night свій дебют в Азії святкуватиме розкішний седан EQS. Таким чином, Mercedes-EQ послідовно розширює свій модельний ряд у всіх сегментах. Дві останні новинки – EQS і EQB – доповнять актуальний портфель повністю електричних моделей: компактного EQA (EQA 250: витрата електроенергії у змішаному циклі 15,7 кВт⋅год/100 км; викиди CO₂: 0 г/км), мінівена EQV (EQV 300: витрата електроенергії у змішаному циклі: 26,4-26,3 кВт⋅год/100 км; викиди CO₂: 0 г/км) та середньорозмірного кросовера EQC (EQC 400 4MATIC: витрата електроенергії у змішаному циклі: 21,5-20,1 кВт⋅год/100 км; викиди CO₂ у змішаному циклі: 0 г/км) тепер до 5 повністю електричних легкових моделей і мінівена.

Лінійка модифікацій EQB буде представлена кількома моделями з переднім та повним приводом, різної номінальної потужності, деякі з яких перевищуватимуть 200 кВт, а також батареєю з корисною енергоємністю від 66,5 кВт⋅год. Також планується випуск версії зі значно збільшеним запасом ходу. Витрата електроенергії EQB 350 4MATIC у Европі згідно NEDC: 16,2 кВт⋅год/100 км; викиди CO₂: 0 г/км, запас ходу 478 км; дані згідно WLTP: 19,2 кВт⋅год/100 км; викиди CO₂: 0 г/км, запас ходу 419 км.

Поміж іншого, EQB встановить новий стандарт в класі компактних електромобілів завдяки своєму простору, що відрізняється особливою гнучкістю та ергономікою – в ньому можуть розміститися до семи пасажирів або до 1700 літрів багажу. Після виходу на ринок Китаю європейська версія EQB з'явиться пізніше у цьому році. В Україні прем'єра нового EQB очікується у першому півріччі 2022 року.