13.01

Maserati повертається у світ перегонів. Перший італійський бренд, який братиме участь у чемпіонаті світу ABB FIA Formula E з 2023 року.

Компанія АФ "Гранд-Автомотів" офіційний дистриб'ютор автомобілів Maserati в Україні, структурний підрозділ Корпорації УкрАВТО, інформує про те Maserati оголошує про перший крок у своїй автоспортивній стратегії – дебют на чемпіонаті світу ABB FIA Formula E у 2023 році.

З автоспортом у генах та духом чистого суперництва, Maserati є першим італійським брендом, який виступає у Formula E. Повернення на трасу відроджує дух гонок у ДНК Maserati.

Неперевершена спадщина гонок Maserati, висока продуктивність та новаторський підхід до електрифікації, ідеально поєднуються з концепцією чемпіонату світу ABB FIA Formula E, автогонках на електричних автомобілях.

Рішення виступати в електричному чемпіонаті пов'язане з випуском лінійки дорожніх електромобілів Folgore. Крім того, нові моделі Maserati будуть доступні в електричному виконанні, в тому числі Maserati Grecale, Maserati GranTurismo та GranCabrio, а також суперспортивний автомобіль Maserati MC20.

Чемпіонат світу ABB FIA Formula E надає Maserati унікальну платформу для демонстрації безпрецедентної спадщини перегонів бренду та Folgore у середовищі, де потужно співіснують висока продуктивність та інновації.

Maserati дебютує у гонках у 9 сезоні з новим Gen3, найшвидшим, найлегшим та найпотужнішим гоночним автомобілем за всю історію Formula E. Gen3 - найефективніший гоночний автомобіль у світі, в якому реалізовано низку передових конструктивних, виробничих та технологічних інновацій.

Вражаючі гонки Formula E, які відбувалися на вулицях найзнаковіших міст світу, в тому числі, Нью-Йорк, Монако, Берлін, Мехіко, Лондон та Рим, призвели до розвитку електромобілів за рахунок підвищення енергоефективності, розширення асортименту батарей та прогресу у розробці силових агрегатів.

Давиде Грассо, генеральний директор Maserati, прокоментував: «Ми дуже пишаємося тим, що повертаємося у світ гонок головними героями. Нами керують пристрасть та інновації.  Ми маємо славетні перемоги у гонках світового значення, а зараз ми хочемо ще вище підняти планку». Грассо продовжив: «У боротьбі за продуктивність, розкіш та інновації, серія Folgore неперевершена, і це найчистіше відображення Maserati. Саме тому, ми вирішили повернутися до гонок та взяти участь у чемпіонаті світу FIA Formula E, зустрітися з нашими клієнтами у центрах міст світу та вивести Trident у майбутнє».

Жан-Марк Фіно, старший віце-президент STELLANTIS Motorsport, додав: «Для STELLANTIS Motorsport велике задоволення зіграти свою роль у поверненні Maserati до гонок. Formula E стане не тільки новим етапом в історії бренду, а й нашою технологічною лабораторією для прискорення розробки високоефективних електрифікованих силових агрегатів та інтелектуального програмного забезпечення для наших спортивних автомобілів. Formula E - ідеальний чемпіонат для цієї мети, і ми дуже пишаємося тим, що стали першим італійським брендом, який приєднався до нього».

Алехандро Агаг, засновник та голова Formula E, сказав: «Ми пишаємося тим, що маємо нагоду запросити Maserati  в автоспорт світового рівня. Чемпіонат світу ABB FIA Formula E – це вершина гонок на електромобілях. Він забезпечує ідеальне середовище для найдинамічніших та інноваційних брендів високопродуктивних автомобілів, щоб продемонструвати свої технологічні можливості поряд зі своїми спортивними амбіціями».

Джеймі Рейгл, генеральний директор Formula E, сказав: Ми раді, що Maserati приєднається з Gen3 до чемпіонату світу ABB FIA Formula E та зіграє визначальну роль у переосмисленні майбутнього автоспорту. Перегони Formula E проходять у самому серці визначних міст світу, за ними палко стежить прогресивна світова аудиторія. Мільйони наших шанувальників у всьому світі будуть у захваті, побачивши Maserati в якості одного із елітних світових брендів електромобілів».

Мохаммед Бен Сулайєм, президент FIA: «Я радий вітати Maserati у Formula E у 9-му сезоні. Для такого культового виробника з надзвичайно гордою та успішною спадщиною в автоспорті, заява про участь є свідченням непохитної віри у майбутнє чемпіонату світу ABB FIA Formula E, який готується до нової ери. Новий одномісний автомобіль Gen3 стане вершиною екологічності, технологічності та продуктивності».

Історія Maserati на трасі розпочалася із  зухвалості  братів Мазераті, яку далі пристрасно підтримали гонщики.

Гоночний дебют бренду відбувся 96 років тому. Першим гоночним автомобілем з логотипом Trident на капоті був Tipo 26, який дебютував на Targa Florio у 1926 році, зайнявши перше місце в класі до 1,5 л з Альф'єрі Мазераті за кермом.

Тридцять один рік по тому Хуан Мануель Фанхіо виграв чемпіонат світу F1 на Maserati у 1957 році.

А Марія Тереза Де Філіппіс стала першою жінкою, що пройшла кваліфікацію на Гран-прі Формули-1, за кермом 250F.

Остання поява бренду у перегонах була з безпрецедентним MC12, який виграв 22 гонки (включаючи 3 перемоги у 24 годинах Spa) та 14 чемпіонських титули у чемпіонатах конструкторів, чемпіонатах пілотів та командних чемпіонатах у FIA GT з 2004 року до 2010 року.

Гонки завжди були природним місцем існування Maserati. Навіть зараз, з настанням нової ери в Formla Е, Maserati відштовхується від свого коріння та будує  майбутнє.

Для тих, хто хоче дізнатися більше про автомобілі Maserati, звертайтеся в автосалони Maserati в Києві та Одесі. Контактна інформація доступна на сайті www.maserati.ua.