10.04

Новий E-Клас – еталон бізнес-седана

  • Дизайн нового покоління E-Класу повністю відповідає традиціям лідера розкішних седанів бізнес-класу
  • До замовлення доступні одинадцять моделей, у тому числі п’ять плагін-гібридів (3 бензинових та 2 дизельних). Ціни починаються від 66 757 євро за седан E 200 4MATIC
  • Поява перших автомобілів нового Е-Класу очікується вже цього місяця   

Традиції та новаторський дизайн
Вже понад 75 років E-Клас встановлює стандарти для розкішних седанів бізнес-класу. У 2023 році Mercedes-Benz відкрив наступний розділ бізнес-седана: новий E-Клас вказує шлях переходу від двигуна внутрішнього згоряння до електроприводу. У той же час його нова архітектура електроніки забезпечує всебічний цифровий досвід користувача. Перші седани серії 214 надійдуть до дилерських центрів наприкінці квітня цього року.
 
Новий E-Клас поєднує в собі унікальне відчуття «вдома», яке клієнти любили протягом десятиліть, з новим виміром повністю інтегрованої цифрової розкоші. Завдяки передовим технологіям нещодавно розроблена модель є найбільш інтелектуальним автомобілем E-Класу за всю довгу історію модельного ряду. Більше того, завдяки послідовній електрифікації він встановлює нові стандарти ефективності, а також забезпечує водіння без шкідливих викидів. 
 
Пропозиція із розширеним стандартним обладнанням
У стандартному інтер'єрі AVANTGARDE E-Класу вражає поєднання цифрової та аналогової розкоші. Великі дисплеї та сенсорні панелі керування створюють футуристичне враження. З іншого боку, класичні та високоякісні матеріали, такі як дерево та шкіра, повністю відповідають традиціям Mercedes-Benz. Бізнес-седан підготовлений до майбутнього й з технічного боку: з опціональним екраном MBUX Superscreen, модулем зв'язку з підтримкою 5G та мультимедійною системою MBUX, включаючи програми MBUX, він став більш інтегрованим та інтелектуальним, ніж будь-коли раніше. У той же час, салон седана залишається захищеним укриттям, коли це необхідно. Особливий акустичний комфорт та численні функції комфорту підкреслюють екстра-клас Е-Класу.
 
Покупці нового E-Класу отримують безліч переваг від нової логіки конфігурації автомобіля – обладнання, яке часто запитується, об’єднане в пакети, що доповнюють один одного. Так, наприклад, комплексний пакет Advanced входить до стандартної комплектації та доповнює E-Клас деякими корисними опціями. Серед іншого він включає світлодіодні фари з адаптивною системою управління дальнім світлом, а також 12,3- і 14,4-дюймові дисплеї водія і центральний дисплей. Окрім цього є підігрів двох передніх сидінь, а спинка задніх сидінь складається одним натисканням кнопки і таким чином утворює багажний відсік більшого розміру. Смартфони можна повністю інтегрувати в систему MBUX та легко заряджати під час водіння. Активна система допомоги при паркуванні із системою PARKTRONIC та камерою заднього виду допомагають при паркуванні.
 
Лінія комплектації EXCLUSIVE з вертикальною зіркою Mercedes на капоті надає E-Класу класичний зовнішній вигляд. В лінію виконання входить решітка радіатора з трьома горизонтальними здвоєними ламелями та додаткові хромовані елементи, що створюють привабливі контрасти. Вишукані елементи оздоблення та дерево з відкритими порами з алюмінієвим обробкою створюють розкішну атмосферу в інтер'єрі EXCLUSIVE. Ще більше характер автомобіля розкривається разом із пакетом Premium з безліччю високоякісних додаткових опцій. На додаток до численних систем допомоги водію активна естетична підсвітка салону також візуалізує музику, що відтворюється, а система об'ємного звучання Burmester® 4D піднімає якість звуку в E-Клас на новий рівень. Завдяки шумоізолюючому акустичному склу пасажири насолоджуються звуком у форматі 4D. Іншими компонентами пакета Premium є DIGITAL LIGHT з адаптивною системою керування дальнім світлом Plus та пакет комфорту KEYLESS‑GO. 
 
Опціональний пакет Premium Plus задовольняє практично всі побажання щодо оснащення. На додаток до пакету Premium він включає наступні функції безпеки і комфорту: фари DIGITAL LIGHT та систему Adaptive High Beam Assist Plus, радіаторну решітку з підсвічуванням, панорамний зсувний дах, проекційний дисплей, MBUX Interior Assistant і автоматичний клімат-контроль з чотирма кліматичними зонами.
 
Технічне оснащення 
Вишуканий і вражаюче тихий: у своєму шостому поколінні E-Клас, як і раніше, задає стандарти комфорту водіння та акустики салону. Сучасні двигуни внутрішнього згоряння з технологією 48В і плагін-гібридні приводи з оптимізованим запасом ходу підкреслюють технологічне лідерство седана бізнес-класу. Навіть у стандартному виконанні чутлива ходова частина AGILITY CONTROL із селективною системою демпфування забезпечує високий рівень комфорту на далеких відстанях. 
Як завжди, лінійка приводів E-Класу охоплює широкий спектр потужності для різних переваг і стилів водіння. Інтегрований стартер-генератор (ISG) із 48-вольтовою бортовою системою вже встановлений в автомобілі зі стандартними версіями двигунів. ISG забезпечує двигуну внутрішнього згоряння до 17 кВт додаткової потужності і на 205 Нм більше крутного моменту – це забезпечує більш потужне прискорення та відчутну економію палива. 
 
Двигуни – ефективний початок поїздки
На останній стадії розробки 2,0-літрового дизельного двигуна R4 (OM654M) вжито додаткових заходів щодо оптимізації, які підвищують ефективність та ще більше знижують викиди CO2. Двигун E 220 d має потужність 145 + 17 кВт і забезпечує максимальний крутний момент 440 + 205 Нм. Дволітровий бензиновий двигун R4 (M254) у модифікації E 200 має потужність 150 + 17 кВт і додатковий крутний момент до 320 + 205 Нм, а функція Overboost підвищує потужність двигуна приблизно на 30 кВт протягом 30 секунд
Для топової моделі E 450 4MATIC та її дизельного аналога E 450 d 4MATIC передбачені приголомшливі рядні шестициліндрові двигуни. Найпотужніший дизельний двигун в історії Mercedes-Benz (OM656M) продовжує встановлювати стандарти динаміки водіння та витрати палива. 3,0-літровий бензиновий двигун R6 (M256M) завдяки електричному компресору забезпечує високий крутний момент навіть при низьких обертах. 
Крім класичного заднього приводу всі версії двигуна пропонуються з системою повного приводу 4MATIC. Плагін-гібрид E 400 e 4MATIC і найпотужніші двигуни внутрішнього згоряння E 450 4MATIC і E 450 d 4MATIC завжди поєднуються з повним приводом.
Автоматична коробка передач 9G-TRONIC у серійному виконанні підвищує комфорт керування завдяки ледь помітному перемиканню передач. Дев'ять передач дозволяють двигуну працювати на нижчих оборотах, що знижує витрату палива та забезпечує зменшений рівень шуму. 
Плагін-гібриди - на повній електротязі у повсякденному житті
E-Клас доступний як плагін-гібрид у варіантах E 300 e, E 300 e 4MATIC і E 400 e 4MATIC. Також пропонуються ефективні дизельні плагін-гібриди E 300 de і E 300 de 4MATIC. Четверте покоління гібридного приводу, що підключається, поєднує переваги сучасних чотирициліндрових двигунів внутрішнього згоряння з перевагами електромобільності, створеної для повсякденного використання. Високовольтна батарея загальною ємністю 25,4 кВт·год забезпечує подолання великих відстаней без шкідливих викидів – запас ходу на електротязі становить до 100 км.