02.08

«Лідерство у сегменті електромобілів»: Mercedes-Benz на Міжнародному автосалоні IAA MOBILITY 2021

Компанія «АвтоКапітал», генеральне представництво Mercedes-Benz в Україні (Корпорація УкрАВТО), повідомляє: на Міжнародному автосалоні IAA MOBILITY 2021 відбудеться світова прем'єра відразу декількох повністю електричних моделей!

Прем’єра п’яти повністю електричних моделей

На Міжнародному автомобільному салоні IAA MOBILITY 2021, який відбудеться у Мюнхені з 7 по 12 вересня, Mercedes-Benz презентує усі моделі своїх актуальних і майбутніх електромобілів – від моделі компакт-класу до високодинамічного седана представницького класу і мінівена. Таким чином, виробник автомобілів класу «люкс», задіюючи усі свої суббренди, підтвердить своє прагнення до «Лідерства у сегменті електромобілів». В цілому, Mercedes-Benz, Mercedes-EQ, Mercedes-AMG, Mercedes-Maybach і smart покажуть на виставці IAA MOBILITY вісім прем'єр. П'ять з них – це чисто електричні моделі, компанію яким складе один високодинамічний гібрид.

Електрифікація усього модельного ряду Mercedes-Benz набирає обертів. На Міжнародному автомобільному салоні (IAA) у Мюнхені відбудеться світова прем'єра відразу декількох повністю електричних моделей: автомобіля EQE, першого представницького седана Mercedes-AMG на акумуляторних джерелах живлення, а також концептуального автомобіля, який продемонструє, як Mercedes-Maybach вступатиме в еру електричної мобільності. А у якості європейської прем'єри буде представлений автомобіль EQB. Крім того, концепт-кар smart дозволить отримати уявлення про перший автомобіль нового покоління повністю електричних моделей цього бренду.

Електричний седан бізнес-класу – спортивний та комфортабельний

На прикладі автомобіля EQE фахівці Mercedes-EQ наочно підтверджують, наскільки спортивним і в той же час комфортабельним може бути седан бізнес-класу на електричній тязі. Цей автомобіль поєднує відмінну динаміку і керованість із невимушеністю руху – задаючи тим самим нові стандарти у своєму класі. В рівній мірі це відноситься і до його просторості. При цьому, завдяки дизайну свого кузова у вигляді єдиної протяжної дуги (від англ. One Bow) EQE виглядає атлетично.

Перший представницький седан Mercedes-AMG на акумуляторних джерелах живлення чітко свідчить про прихильність бренду ідеї поєднувати повністю електричні моделі із характеристиками, властивими AMG. Причому це має відношення не тільки до числових показників потужності, але і до забезпечення унікального емоційного досвіду за кермом.

Концептуальний автомобіль Mercedes-Maybach дозволить отримати перше, але точне враження про те, як 100-річна традиція створення максимальної автомобільної розкоші може бути продовжена в умовах нової епохи.

Справжнім дивом місткості, а значить і універсальності у будь-яких повсякденних ситуаціях є EQB. Цей повністю електричний семимісний автомобіль після своєї прем'єри в Китаї дебютує тепер і на автосалоні у Європі. Крім того, Mercedes-AMG представить перший високодинамічний гібрид з Аффальтербаха під технологічним лейблом E PERFORMANCE. Серед інших світових прем'єр Mercedes-Benz автомобіль зі спецзахистом S-Клас GUARD і перший C-Клас All-Terrain, що вразить своїми впевненими ходовими якостями навіть у поганих дорожніх і погодних умовах.

Цифровий формат передусім: попередня презентація новинок автосалону у прямому ефірі

Замість прес-конференції на виставковому стенді представники засобів масової інформації та усі бажаючі зможуть стати свідками допрем’єрної презентації, що влаштовується у ніч 5 вересня у прямому ефірі. Про те як Mercedes-Benz має намір створювати найбажаніші у світі електромобілі, поряд з Олою Калленіусом, головою правління Daimler AG і Mercedes-Benz AG, і Бріттою Зеегер, членом правління Daimler AG і Mercedes-Benz AG, відповідальної за збут, розкажуть також Маркус Шефер, член правління Daimler AG і Mercedes-Benz AG, відповідальний за наукові дослідження і дослідно-конструкторські розробки у Daimler, і головний виконавчий директор Mercedes-Benz Cars, та Філіп Шимер, глава групи з автомобілів вищого класу Mercedes-Benz AG і керівник Mercedes-AMG.

Пряма трансляція буде доступна не тільки в рамках спецвипуску по IAA на Mercedes me media, а й одночасно у соціальних мережах. Завдяки доповненої реальності цифровий досвід буде збагачений додатковим змістом. Спецвипуск на онлайн-платформі Mercedes me media надасть представникам ЗМІ безліч інформаційних матеріалів, зокрема, прес-релізи, фото, графічну документацію і відео.

Нова концепція IAA: багатогранна присутність Mercedes-Benz на виставці

В рамках автомобільного салону IAA MOBILITY 2021 у Мюнхені Mercedes-Benz зосередиться на такій присутності свого бренду, яка буде орієнтована на діалог і враження. Окрім презентації безпосередньо автомобілів, можна буде ознайомитися з інноваційними, цифровими і екологічно орієнтованими продуктами і сервісами для мобільності майбутнього. Ідеальні умови для цього пропонує переосмислення традиційної концепції цього заходу – особливо завдяки новим форматам Open Space («Відкритий простір») та Blue Lane («Екологічний шлях»).

На період проведення автосалону IAA MOBILITY формат Open Space перетворить площі центральної частини Мюнхена на сцени для демонстрації концепцій мобільності і технологій майбутнього. Яскраві враження забезпечить експозиція Mercedes-Benz у форматі Open Space, що розташується на видатному місці на Одеонсплац. Там можна буде побачити виключно електричні автомобілі суббрендів Mercedes-EQ, Mercedes-AMG, Mercedes-Maybach і smart. Верхній ярус буде виконаний у вигляді зеленого ландшафту з експозицією, присвяченою таким ключовим темам, як «Захист клімату та боротьба із забрудненням повітря», «Заощадження ресурсів» і «Придатні для життя міста». З огляду на дух часу і актуальні для суспільства теми, Mercedes-Benz запропонує таким чином жителям і гостям Мюнхена майданчик для діалогу та обміну думками. «Екологічний шлях» Blue Lane, який зв'яже центр міста із виставковим центром, стане випробувальним треком, на якому люди зможуть наживо випробувати мобільність майбутнього.

Стенд з презентацією ключових особливостей продукції та тем, пов'язаних з мобільністю майбутнього

Третьою основною складовою нової концепції IAA є «саміт» на території виставкового центру. Мова йде про створення Mercedes-Benz на своєму стенді у павільйоні B3 форуму, присвяченого ключовим особливостям новинок і темам, які висвітлюють різні аспекти мобільності дня завтрашнього. Основна увага при цьому приділяється цифровізації. Так, наприклад, у виставковій зоні ASSIST розглядаються такі теми, як допоміжні системи і високоавтоматизоване водіння. Зона MOBILE присвячена цифровим сервісам, таких як Mercedes me, EQ ready і Mercedes me Green Charging. FUTURE представляє широкий погляд на такі аспекти майбутнього, як, наприклад, біометричний зв'язок між водієм і автомобілем. У зоні IN CAR висвітлюються, зокрема, мультимедійна система MBUX зі штучним інтелектом і новий екран MBUX Hyperscreen. Крім того, вперше у Європі буде показаний концептуальний автомобіль VISION AVTR. Головна мета присутності Mercedes-Benz на «саміті» – забезпечити можливість безпосереднього спілкування із експертами Mercedes-Benz. У дні преси 6 і 7 вересня автовиробник надасть можливість для більш докладних обговорень і більш докладної демонстрації технологій.

Крім цього, на «саміті» передбачено інформативний формат конференції – IAA MOBILITY Conference. У ньому автовиробник Mercedes-Benz також буде представлений спікерами, які доповідатимуть на тему автоматизованого водіння і цифровізації. Слово буде надано, зокрема, Оле Калленіусу та Бритті Зеегер.