14.05

Концепт-кар EQT – майбутній представник нової моделі компактвена у преміум-сегменті

Компанія «АвтоКапітал», генеральне представництво Mercedes-Benz в Україні (Корпорація УкрАВТО) повідомляє: Mercedes-Benz Vans розширює продуктове портфоліо новою моделлю для сімей та любителів активного відпочинку.

 

Концепт-кар EQT дає загальне уявлення про перший автомобіль преміум-класу в сегменті компактвенів для сімей і клієнтів, що захоплюються активним відпочинком: абсолютно новий T-Клас та його повністю електричний аналог. Передсерійний концепт-кар поєднує в собі просторий і універсальний простір для семи пасажирів та просторе багажне відділення з характерним для Mercedes дизайном та підходом до висококласного комфорту, функціональності, можливостям підключення і безпеки.

Таким чином, Mercedes-Benz Vans втілює рецепт успіху V-Класу, привносячи якість преміум-класу в сегмент компактних венів. EQT підкреслює унікальне поєднання преміального комфорту і безкомпромісної функціональності із задоволенням від водіння на електротязі. Про статус концепт-кара нової моделі нагадує електричний лонгборд, який інтегрований в багажне відділення для зберігання і заряджання.

 

«З новим T-Класом ми запропонуємо автомобіль, який дозволить сім'ям та людям з активним способом життя вступити у світ Mercedes-Benz. Ці клієнти віддають перевагу привабливим і практичним компактним автомобілям – і саме цю вимогу задовольняє новий T-Клас. На прикладі концепт-кара EQT ми послідовно реалізуємо наше бачення лідерства в області електромобільності», – говорить Маркус Брайтшвердт, глава підрозділу Mercedes-Benz Vans.

Ефектний вигляд завдяки стилю EQ

Всі автомобілі EQ об'єднує упізнаваний дизайн, який вражає з першого погляду. Концепт-кар EQT відрізняється збалансованими пропорціями і чуттєвим дизайном – динамічні форми, великі повітрозабірники і виразні колісні арки підкреслюють міць та емоційну привабливість автомобіля. Характерна для моделей EQ чорна панель зі світлодіодними передніми фарами головного освітлення плавно «витікає» з капота, переливаючись «зоряним» візерунком.

 

 

Зірки Mercedes-Benz різного розміру із тривимірним ефектом представлені по всьому автомобілю – починаючи з передньої частини і 21-дюймових легкосплавних коліс з полірованим покриттям до панорамного даху і електричного лонгборда в багажному відділенні. Світлова смуга з'єднує світлодіодні фари головного освітлення зі світлодіодними задніми ліхтарями – все разом у поєднанні із фарбуванням автомобіля в глянцевому чорному кольорі створює контраст і естетику особливого порядку.

Віяння епохи електричних автомобілів відображається не тільки зовні, але і в салоні концепт-кара. Інтер'єр EQT такий же емоційний і стильний, як і екстер'єр – елегантний контраст чорного і білого. Сидіння оббиті шкірою наппа білого кольору, в той час як в центральній і нижній частині домінує чорний колір – це не тільки виглядає елегантно, але і підкреслює високотехнологічне наповнення інтер'єру. Особливу увагу привертає панель приладів – верхня її частина у формі крила з яскравим обрамленням елементів по-особливому надихають інтер'єр.

 

Практичний речовий відсік розташований над панеллю приладів, забезпечує легкий доступ до особистих речей або документів. Крім того, круглі дефлектори глянцевого чорного кольору, гальванізовані елементи обробки та багатофункціональне кермо з кнопками Touch Control підкреслюють високу якість і сучасний зовнішній вигляд. Підсвітка на центральній консолі, дверях і у ніші для ніг створюють особливу атмосферу.

Інтуїтивно зрозуміла інформаційно-розважальна система MBUX

З інформаційно-розважальною системою MBUX (Mercedes-Benz User Experience) Mercedes-Benz привносить інноваційну концепцію управління і індикації в сегмент компактних фургонів. Системою можна зручно керувати за допомогою центрального дисплея з сенсорною функцією, сенсорних кнопок управління на кермі та голосового асистента «Привіт, Мерседес!».

Його здатність вчитися завдяки штучному інтелекту унікальна – MBUX може передбачати, що водій хотів би зробити далі, за допомогою функцій прогнозування. Наприклад, якщо хтось регулярно дзвонить певній людині по п'ятницях дорогою додому, система запропонує його номер телефону на дисплеї в цей день тижня. Інші переваги MBUX у поєднанні із Mercedes me connect містять інформацію про дорожній рух у реальному часі та оновлення систем по бездротовій мережі.

 

 

На мультимедійному екрані інформаційно-розважальної системи плитка EQ у головному меню є центральною точкою доступу до певних меню і налаштувань, зокрема, току зарядки, часу від'їзду, діаграми витрати енергії. Мультимедійний дисплей також можна використовувати для управління навігацією і режимами руху. У поєднанні із Mercedes me connect також пропонуються спеціальні навігаційні послуги та функції для електромобілів, такі як відображення зарядних станцій, запас ходу та оптимізоване планування маршруту з урахуванням рівня заряду, погоди або дорожньої ситуації.

Максимальна варіативність та функціональність

Концепт-кар EQT (довжина / ширина / висота: 4945/1863/1826 міліметрів) оснащений розсувними дверима з обох сторін, що забезпечує зручність доступу до повнорозмірних окремих сидінь у третьому ряду. У другому ряду сидінь можна встановити три дитячі крісла поруч один з одним. Панорамний дах з лазерним нанесенням «зоряного неба» наповнює салон світлом. Вертикальні задні двері з вікном забезпечують достатньо простору у багажному відділенні. Якщо потрібно більше місця, сидіння третього ряду можна скласти або повністю зняти, залишивши достатньо місця для дитячої коляски, транспортувального ящика для собак та іншого обладнання для відпочинку.

 

 

Концептуальний автомобіль демонструє простір та високий рівень функціональності для сімей і любителів активного відпочинку з великою кількістю багажу або спортивного інвентарю разом із яскравим доповненням – електричним лонгбордом, вбудованим у багажне відділення. Він зберігається у відсіку з подвійною підлогою під кришкою із оргскла, обрамленого алюмінієвою рамою і врівень з підлогою вантажного відсіку. Електричний лонгборд також зроблений з алюмінію і прикрашений зоряним візерунком, що надає йому особливо футуристичного вигляду.

 

Вихід на ринок

Новий T-Class, вихід на ринок якого запланований у 2022 році, доповнює продуктовий портфель Mercedes-Benz Vans у сегменті компактних малотоннажних автомобілів. У другій половині 2021 р. Mercedes-Benz представить нову модель комерційного фургона Citan, включаючи повністю електричний варіант. Серійний електромобіль EQT з'явиться пізніше.

Слідкуйте за нашими новинами, щоб бути в числі перших, хто дізнається про нові моделі Mercedes-EQ!